AKO VAM SE U ŠOLJI KAFE OCRTA OVAJ BROJ, DOBIĆETE NOVAC! Naučite sve tajne starog načina proricanja sudbine

Za početak da naučimo kako se pravi prava kafa i šta nam sve treba za pravilno proricanje sudbine:

Potrebno nam je:
– fildžan ( džezva )
– ovalna šoljica bez drške
– kafa

Treba nam jaka i sveže kuvana kafa. Šećer, mleko ili neki drugi dodaci su ZABRANJENI! Kafa se pije vruća, dok se talog jos nije slego. Kada popijete kafu i u šoljici ostane malo taloga, levom rukom okrenite soljicu tako da se talog što bolje razlije. Važno je te pokrete ponoviti 3 ili 7 puta. Šoljica se okreće otvorom prema tacni i u tom položaju ostaje dok se talog blago ne osusi. Ne smete biti nestrpljivi i podizati šoljicu svaki čas, jer možete da pokvarite oblik prvobitnih figura.

Dani koji su idealni za gledanje u solju su utorak i petak, dok nedelja i praznici nisu pogodni.Imate pravo na 3 želje. Za ljubavne je zaduzen domali prst, a za poslovne iskljuchivo kaziprst.

NAPOMENA: Za simbole koji se na ovoj listi ne pojavljuju morate iskoristiti svoje intuitivne sposobnosti. Za gledanje ( gatanje ) u šoljici kafe potrebno vam je i iskustvo, posto postoje simboli koji se različito tumače, u zavisnosti od boje i položaja u šoljici!

Gledanje u šolju ili veština proricanja sudbine gledanjem ili čitanjem iz šolje potekla je još iz stare Kine. Naime, u drevnoj prošlosti, Kinezi su čitali sudbinu iz šolje, ali ne iz šolje kafe vec iz šolje čaja. Na evropskim prostorima posebnu pažnju gledanju u šolju pridavali su stari Rimljani, a i u Italiji se ova tradicija zadržala do današnjih dana. U novijoj istoriji, kafa postaje vrlo rasprostranjen napitak i zamenjuje čaj, pa se sada skoro u svim delovima sveta sudbina čita iz kafe. Da biste postali dobar čitač simbola koje ispisuje kafa po šolji, potrebna vam je:

– dobra intuicija,
– dobro poznavanje simbola i naravno
– dobar vid. Takodje, morate znati i pripremni ritual kako bi se u šolji potpuno “oslikala” vaša sudbina.

Nastavak na sljedecoj strani…

Recommended For You

About the Author: Neshvacena