DJEVICA – Ona uvijek DOBRO RAZMISLI prije nego donese ODLUKU!

Mrzi nered i ne poznaje izraz ‘kreativni kaos’. Kad je suočena s neredom, zakrčenošću ili prljavštinom, Djevica je nadahnuta samo za jedno – dovođenje stvari u red.

Kod nje jednostavno sve mora da bude onako kako treba i to do najsitnijih detalja jer ako bilo šta nije u razmjeri kakvu je on/a zamislio/la, tu nastaje ogroman problem koji će biti spremna riješiti što je prije moguće.

Krasi je zadivljujuća sposobnost da obavi složene poslove potpuno sama. Neće odbiti tuđu pomoć, ali je neće ni tražiti. Bilo da joj je netko drugi dao zadatak ili da ga je sama smislila, Djevica se ponajprije oslanja na samu sebe.

Sigurna je u sebe i smatra da se kroz život može sama oslanjati i da joj nije neophodan neko kako bi opstala, ali će rado isto tako rado prihvatiti osobu koja uspije da je osvoji i dokaže da nije u pravu i da će jedino biti srećna ukoliko kraj sebe ima pravu osobu.

Djevica vidi stvari u većoj rezoluciji nego ostatak zodijaka, a to znači da uočava detalje i obrasce koji drugima promiču. Njen mozak radi kao računar, obrađuje veliku količinu podataka i iznalazi detaljno rješenje za problem.

Zbog toga, mnogo ljudi uživa da budu u njenom okruženju jer je spremna svima pomoći koliko god je to u njenoj moći s tim da neće zauzvrat tražiti skoro ništa osim iskrenog osmijeha na licu i znanja da je napravila neko dobro djelo.

 

 

Nastavak na sljedećoj strani…

Recommended For You

About the Author: Neshvacena