GONI GA U PM: Reci zbogom bivšem i preboli ga jednom zauvijek!

Preboljevanje bivšeg, tuga i praznina nakon raskida možda su najteže stvari na svetu. Morate da naučite kako da se nosite s bolom, ali i sa promenama raspoloženja i pritiskom da se što pre saberete i krenuti dalje, jer život to od vas traži.

Nemojte pokleknuti u trenucima slabosti i pokušavati da se vratite na staro, jer da je ono valjalo, ne bi se ni raspalo. Umesto toga, poslušajte neke od sledećiih saveta:

Nemojte ga moliti da vam se vrati

Teško je nositi se sa raskidom, ali molbe da se vrati neće doneti ništa dobro. Ako vas odbije biće još bolnije nego što je sada. Ako vas prihvati, velika je verovatnoća da će, nakon početnog uzbuđenja, stvari ponovo krenuti nizbrdo, ovaj put možda i gore nego ranije… U svakom slučaju, bićete samo još više povređeni.

U trenucima tuge i beznađa, kada poželite da ponovo ljubite njegove usne, setite se svega onog što je bilo ružno, setite se svakog puta kada vam je naneo bol, setite se svega što vas je nerviralo i biće vam jasno koliko su lude vaše želje za povratkom u takvu vezu. Da li zaista želite da iznova prolazite kroz sve to?

Prekinite svu komunikaciju

Ovo će možda delovati previše oštro na samom početku, ali ako prekinete sve komunikativne kanale s bivšim biće vam lakše da ga prebolite. Izbrišite njegov broj, sakrijete profil na društvenim mrežama. Ako je potrebno, privremeno prekinite i kontakt s osobama koje vas podsećaju na njega.

Daleko od očiju – daleko od srca.

U početku vam se ove mere mogu činiti nepodnošljivima, ali kako vreme bude prolazilo, želja da mu pošaljete poruku će polako bledeti, do te mere da će doći i onaj dan kada gotovo nijednom nećete pomisliti na njega. Pustite u svoj život neke nove ljude, izađite na neka drugačija mesta i pustite da vreme i život odrade svoje.

Oprostite i zaboravite

Najgora stvar koju možete učiniti je pokušavati da se osvetite za prevaru ili bilo šta drugo. Teško je, ali jednostavno morate da se saberete, skupite svu snagu, oprostite i zaboravite. Ali nemojte njega o tome informisati, to treba da uradite sami sa sobom, a ne s njim.

Znajte da je svo vreme koje provedete u besu zbog onog što je bilo nekad, vreme koje je u nepovrat izgubljeno, a moglo je biti provedeno na mnogo lepše i zdravije načine. Prestanite da živite u prošlosti, pogotovo ako vam ona budi loše emocije i iz vas izvlači najgore osobine. Osveta je sila uništenja koja uništava i onog ko je njen predmet i onog koji se sveti. Tu nema pobednika.

Istinski pobednik možete biti samo ako svemu okrenete leđa, prestanete da se dokazujete i nastavite dalje u život.

Usredsredite se na sebe

Ovo je prilika da se ponovo povežete sami sa sobom. Ponovo otkrijte ko ste i šta želite u životu.

Svako u vezi pomalo postaje neko drugi, menja navike, ponekad i žrtvuje neka svoja maštanja i želje. Sada kada više niste zajedno imate sve vreme ovog sveta da preispitate sebe, izvučete pouku iz iskustva i pronađete ono što vas zaista čini srećnim.

Potražite savet

Ako vam je zaista, zaista teško možda vam treba pomoć. Razgovarajte s prijateljima, članovima porodice ili stručnjacima. Ne bežite od njihovih saveta. Ne bežite od svoje slabosti. Ne stidite se svoje krhkosti i osećanja. Umesto toga naučite kako da ih usmerite tako da rade u vašu korist. Pretočite ih u kreativnu energiju.

Optimistično gledajte unapred

Pesimizam po pitanju budućnosti ne pomaže. Pripazite da ne postanete negativna i ogorčena osoba. Nemojte biti zajedljivi prema srećnima, nego im se pridružite u njihovoj sreći.

Nemojte pričati o uspomenama

Normalno je da ćete se s vremena na vreme prisetiti bivšeg ili vašeg odnosa, ali nemojte o tome pričati. Nemojte ni pričajući o drugoj temi praviti poređenja s vašim odnosom. I kada se setite toga, nemojte spominjati vašu vezu ili bivšeg, nego tražite druge primere.

Ne dozvolite da ostanete zaglavljeni u prošlosti i tako sebe zaslepite za sve lepo što može da vam se dogodi.

Nemojte brojati vreme samoće

Nepotrebna stvar koju možete napraviti je stalno brojati koliko je prošlo od vašeg raskida. Potpuno je sve jedno hoćete li pravog upoznati sutra, za 6 meseci ili za 6 godina. Potrudite se da vam vreme do tog susrete prođe lepo i bude smisleno, a ne poput pisanja crtica u zatvorskoj ćeliji.

Izvor: besnopile

Recommended For You

About the Author: Neshvacena