Imati SESTRU znači imati PRIJATELJA ZA CIJELI ŽIVOT

NASLOVNA SLIKA - Imati SESTRU znači imati PRIJATELJA ZA CIJELI ŽIVOT

Imati SESTRU znači imati PRIJATELJA ZA CIJELI ŽIVOT

Kroz život sretnemo i upoznamo mnogo različitih ljudi. Neki su tu za cijeli život, a neki samo da bi nas naučili neku lekciju. Međutim, sestra je dar od Boga za cijeli život. Ona je jedina koja ostaje i kada je najteže i kada je najbolji period u životu.

Imati SESTRU znači…

Sestra je osoba koja je tu od samog početka njenog ili našeg života. Ona je ta koja bodri svaku našu borbu, svaki pad i ustajanje još jači. Jedina je koja je spremna ostati ma koliko teško bilo, onda kada ne postoji niko drugi.

Kada svi odustanu, ona ostaje kao najveća podrška i oslonac da izdržimo sve što nam sudbina servira. Ona je dar od Boga da uvijek imamo nekog kraj sebe. Svi dođu i prođu u životu, ali ona ostaje do kraja života i najveće je bogatstvo koje možemo imati.

Sestra je prijatelj kojem možemo reći sve što nam je na duši. Ona nikada neće odati niti jednu našu tajnu ili čak iskoristiti povjerenje.

Imati SESTRU znači…

Poslije svih ljudi koje upoznamo, shvatamo da je sestra jedina osoba koja je ostala do kraja uz nas. Nikada ne treba da imamo nimalo sumnje u to da će biti uz nas bez obzira na sve.

S obzirom da je ona neko s kim ne provodimo mnogo vremena u kasnijim godinama, svaki trenutak je dragocjen. Stoga, svaki trenutak koji ugrabimo da ga provedemo kraj nje, treba da iskoristimo maksimalno.

Ona je zaista vrijedna sve pažnje i ljubavi ovoga svijeta. Njen osmijeh treba da nam bude važniji od svega drugog na svijetu.

NASTAVAK NA SLJEDEĆOJ STRANI…

...

Recommended For You

About the Author: Neshvacena