Imati SESTRU znači imati PRIJATELJA ZA CIJELI ŽIVOT

Imati SESTRU znači imati PRIJATELJA ZA CIJELI ŽIVOT

Imati SESTRU znači imati PRIJATELJA ZA CIJELI ŽIVOT

Kroz život sretnemo i upoznamo mnogo različitih ljudi. Neki su tu za cijeli život, a neki samo da bi nas naučili neku lekciju. Međutim, sestra je dar od Boga za cijeli život. Ona je jedina koja ostaje i kada je najteže i kada je najbolji period u životu.

Sestra je osoba koja je tu od samog početka njenog ili našeg života. Ona je ta koja bodri svaku našu borbu, svaki pad i ustajanje još jači. Jedina je koja je spremna ostati ma koliko teško bilo, onda kada ne postoji niko drugi.

Kada svi odustanu, ona ostaje kao najveća podrška i oslonac da izdržimo sve što nam sudbina servira. Ona je dar od Boga da uvijek imamo nekog kraj sebe. Svi dođu i prođu u životu, ali ona ostaje do kraja života i najveće je bogatstvo koje možemo imati.

Sestra je prijatelj kojem možemo reći sve što nam je na duši. Ona nikada neće odati niti jednu našu tajnu ili čak iskoristiti povjerenje.

Poslije svih ljudi koje upoznamo, shvatamo da je sestra jedina osoba koja je ostala do kraja uz nas. Nikada ne treba da imamo nimalo sumnje u to da će biti uz nas bez obzira na sve.

S obzirom da je ona neko s kim ne provodimo mnogo vremena u kasnijim godinama, svaki trenutak je dragocjen. Stoga, svaki trenutak koji ugrabimo da ga provedemo kraj nje, treba da iskoristimo maksimalno.

Ona je zaista vrijedna sve pažnje i ljubavi ovoga svijeta. Njen osmijeh treba da nam bude važniji od svega drugog na svijetu.

Sestra je nježno biće koje bi uradilo sve za svoju sestru ili brata. Zauzvrat je potrebno samo da budemo spremni pružiti jednako toliko jer ona zaista to zaslužuje.

Ona je uvijek pozitivna osoba i neko ko je spreman na svaku otkačenu ideju. Ma koliko griješili, ona će nas ipak podržavati u svakoj odluci našoj odluci i ideji.

Svjesni smo da kada u životu imamo dovoljno podrške, da možemo ostvariti apsolutno sve što zamislimo. Zbog toga jednu takvu osobu treba da čuvamo do kraja života, bez premišljanja.

Pored brata, sestra je nešto najvrijednije što možemo dobiti u životu. Onda kada uđe u naš život, shvatimo da nas je Bog nagradio nečim što smo zaista morali zaslužiti. Tada sva tuga prestaje i shvatamo da je u naš život ušla neizmjerna sreća koja ne prestaje.

Ona nam pomaže da izgradimo svoju ličnost. Godinama dok je naš najveći oslonac i podrška, na taj način i gradi našu ličnost. S njom možemo zaista razgovarati o svakoj mogućoj temi, bez straha od bilo kakvog osuđivanja.

Posjeduje razumijevanje neophodno svakome od nas u životu.

Ponekad je zaista teško razgovarati sa roditeljima o određenim temama. Zbog toga postoji sestra kao spas u pravi trenutak kada nam je najviše potrebna da udjeli neki savjet.

Ljubavna Adresa


Povezani članci:

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.

Recommended For You

About the Author: Neshvacena