ISKRENO PISMO JEDNE MAME: Draga ćerko evo zašto radim…

Kako deci objasniti da raditi ne znači uskraćivanje ljubavi i vremena posvećenih njima? Evo kako je to na inteligentan i nežan način objasnila jedna mama.

Dešava se da nas deca pitaju zašto mama i tata moraju da rade, obično nežnim nevinim glasićima koji poručuju da tako krademo vreme, pažnju i, samim tim, ljubav od njih i usmeravamo je na posao. Neko se možda tako i oseća, naročito polazeći od pretpostavke da je u današnje vreme posao ponekad i luksuz, da je potrebno raditi kako bi se izdržavala porodica, ali postoje i oni koji rade posao koji su sami odabrali, koji im se dopada, oni koji to rade sa strašću i entuzijazmom i ostvaruju se kroz posao. To je velika sreća i nešto čemu svako treba da teži, a deci je neophodno objasniti da posao ne mora da bude patnja ili neželjena obaveza, već da je on osnovna komponenta i važan momenat za sreću svake individue. Deci treba da prenesemo da uspeh znači baviti se onim čime si oduvek želeo.

Prosto rečeno, životni cilj je ostvariti svoje snove. U tom slučaju, posao će samo doprineti da deca imaju zadovoljnije roditelje, ostvarene, motivisane. Možda će takav roditelj biti malo umorniji ali će više uživati u životu zajedno sa porodicom.

Evo kako je to, na inteligentan i nežan način, svojoj ćerki koja je stalno zapitkivala zašto radi umesto da bude sa njom i njenim bratom, objasnila novinarka Saša Emons:   NASTAVAK NA SLJEDECOJ STRANI….

Recommended For You

About the Author: Neshvacena