KRISTINA – Ona je BOGINJA ISKRENE duše i DOBROTE ANĐELA!

  • Poreklo imena Kristina

Kristina je latinsko ime koje ima poreklo od grčke reči hristiános, koja, opet, potiče od imena Hrist (u katoličkom svetu – Isus Krist). Odatle je i nastanak imena Kristina, odnosno Hristina. Takođe, grčka reč hristiános znači pomazan i pomazanik, pa ime Kristina znači i “ona koja je pomazana”.

Christine je francuski oblik srednjovekovnog latinskog imena Christianus, što znači “hrišćanin”, a Kristina je ženska varijanta koja je rasprostranjena širom našeg područja.

 

 

  • Značenje imena Kristina

Samim poreklom ovog divnog ženskog vlastitog imena, možemo slobodno reći da je njeno značenje usko vezano upravo za taj čuveni hrišćanski čin “krštenje” zbog čega ime Kristina možemo prevesti kao “žena hrišćanka” ili ti “ona koja je krštena”.

Naime, ova osoba je dokaz da anđeosko savršenstvo zaista postoji na našoj planeti i da svako od nas poznaje, ili je nekada imao priliku da sretne osobu koja nosi to božansko ime sa ponosom.

Njeno srce je ogromno i prepuno iskrene ljubavi, a ljudi koji su joj bliski, kao i sami poznanici, jednostavno uživaju u svakom mogućem provedenom trenutku kraj jedne ovakve osobe.

Kristina poseduje taj neki neočekivano šarmantan stav i harmoniju kojom osvaja sve ljude koji se nađu u njenoj blizini bez i da pokušaju da se odupru jednom takvom osećaju, ona je ta koja će ih zarobiti u svoj oklop šarmantnosti i neverovatne privlačnosti u svakom smislu.

Stoga, nju zaista treba držati u svojoj blizini kako bi u svakom trenutku kraj sebe imali izvanrednu osobu kojoj bi mogli otvoriti dušu u potpunosti i reći najdublje tajne dok ona neće ni pomisliti kako bi to sve mogla iskoristiti protiv nas, već naprotiv, ako je situacija loša ili dobra, potrudiće se da bude najbolja a za zauzvrat neće tražiti apsolutno ništa osim iskrenog osmeha.

Recommended For You

About the Author: Neshvacena