MARINA – Žena sa DIVNOM DUŠOM čije ime nosi simboliku LJUBAVI i SREĆE

MARINA - Žena sa DIVNOM DUŠOM čije ime nosi simboliku LJUBAVI i SREĆE

MARINA – Žena sa DIVNOM DUŠOM čije ime nosi simboliku LJUBAVI i SREĆE. U ovom članku ćemo pisati o ovom prelijepom ženskom imenu, i njegovom značenju. A malo ćemo okrznuti i to kako je nastalo ovo ime u davnim vremenima. Smatra se da je ovo jedno od najljepših imena ikada, i da sa sobom nosi pozitivu i ljubav, baš kao što i njeno ime znači. MARINA – Žena sa posebnim srcem i dušom, koja umije da voli i zaslužuje da bude voljena.


  • PORIJEKLO IMENA MARINA

Neki etimolozi i naučnici iz drugih oblasti, smatraju da je ime Marina samo varijacija imena Marija. Međutim, neki su opovrgnuli ovu teoriju jer se prvi put pominje u 13. vjeku kao originalno ime u Grčkoj i Italiji. Najpopularnija pjesma koja pominje ovo ime je nastala 1959.godine u izvođenju Roka Granata, a zove se ‘Marina, Marina, Marina’. Prema grčkoj mitologiji ime Marina se smatra zaštitnicom moreplovaca. Povezana je sa boginjom Afroditom, ali po tome što je boginja rođena u moru.


  • ZNAČENJE 

Ovo ime se prevodi kao ‘žena rođena na moru’ ili ‘žena mora’. Marina je popularno ime koje se daje djevojčicama u Italiji i Grčkoj, ali je takođe popularno i u Njemačkoj, na Balkanu i u drugim evropskim zemljama. Smatra se da žene koje nose ovo ime da su poput morske pjene lake i nježne. Baš zato što njihovo ime ima morsko značenje i simboliku. Mnoga djeca koja su rađana na brodovima, davano im je ime Marina, da bi bile sačuvane od morske oluje.


  • MARINA KAO OSOBA

Žene koje nose ovo ime imaju divnu dušu. Jako su brižne i divne žene, a u ljubavi umiju da budu stvarno predivne. Kada nekoga jednom zavole, za njih je ta osoba nešto posebno. Brzo se vežu i vole da budu u ozbiljnim odnosima. Ove žene ne vole da glume niti vole kada neko drugi glumi pred njima. Sa njima se može samo iskreno i bez ikakvih maski. Jer su i one iskrene, otvorene i osobe koje nikada ne lažu niti glume nešto što nisu. Ne podnose te osobine nikako.


Kao majke su predivne i brižne. Za svoju djecu su spremne da urade bilo šta, samo da bi bili sretni i zadovoljni. Ponekad umiju da budu stroge, ali samo za njihovo dobro. Međutim, nikada nisu dugo ljute jer je njihovo srce meko i brzo se rastopi od ljubavi. U braku su im jako važni porodica i ugled. Vodiće svoju porodicu pravim putem po svaku cijenu. Čak su spremne se odreći i svoje sreće, samo da bi članovi njene porodice bili sretni i zdravi.


  • U LJUBAVI

Marine su žene koje su jako privlačne. Vrlo brzo umiju da osvoje bilo koga svojim zavodljivom stavom i izgledom koji baca na koljena. Iako nisu svjesne koliko su zaista lijepe i posebne, one ipak imaju dosta samopouzdanja. Svjesne su šta sve mogu i uvijek će biti spremne za akciju. U ljubavi im treba neko ko će ih mnogo voljeti i paziti kao na pravu damu, jer to i jesu. A kada se ljubav rodi to je onda ljubav do kraja života. One vole ozbiljne veze a ne igre i avanture na noć.

Ljubavna Adresa


Povezani članci:

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.

Recommended For You

About the Author: Neshvacena