Pravi ste SRETNIK ako imate ovakvu VEZU: Evo kako izgleda ZDRAVA i OZBILJNA ljubavna veza

Naravno da  svi zele da njihova veza bude normalna i savrsena, ali mnogi ne znaju kako ona zaista treba da izgleda. Donosimo vam par smjernica kako OZBILJNA veza treba zaista da izgleda.

IMATE REALNA OČEKIVANJA OD LJUBAVI

Nadamo se da vam je dobro poznato da savrsenstvo ne postoji, i da vas partner ne moze da bude savrsen. Ustvari, savrsenstvo su te male nesavrsenosti koje cine vezu ljepsom i slatkom. U ljubavi je vrlo vazno da prihvatite svoje i partnerove mane, i pretvorite ih u nesto podnosljivo pa cak i slatko. Kada nekoga volite onda te stvari koje bi vas obicno nervirale postanu slatke i simpaticne.

NE SHVATAJTE SVE LIČNO

Umjesto da krivite vaseg partnera sto je zaboravio nesto da uradi sto ste mu rekli ili je nesto uradio pogresno od onoga kako je trebalo, trebalo bi da pricate o tome i zajednickim dogovorom rijesite to izmedju sebe. Ne shvatajte to kao previse licno. Ljudima se stalno desava da grijesi. Nije vas partner namjerno ucinio nesto pogresno, slucajnosti se desavaju.

VI STE TIM

Zajednickim snagama mozete da uradite sve sto pozelite. Zapamtite da ne treba da se takmicite, vec uzivajte u pobjedi jedno drugog. Ne mozete bas oboje da budete najbolji i zato prihvatite to da dijelite zajedno isto mjesto i zajedno radite na rjesavanju vasih problema.

POVJERENJE I KOMPROMIS

Vrlo je vazno da u svakoj vezi partneri umiju naci zajednicki dogovor u svemu, u kojem ce obje strane da uzivaju. Nema potreba za svadjama, jer vi ste jedna dusa a dva tijela…i zar je potrebno onda se desavaju prepirke medju vama. Takodje vrlo bitna stavka je povjerenje koje gradite jedno prema drugome. Veza postaje jaca i stabilnija kada mozete da vjerujete osobi sa kojom ste u vezi. Vrlo je vazno da se to uspostavi medju vama.

RAZGOVORI

Vazno je imati iskrene razgovore izmedju svoje partnera koji su u vezi ili braku. Svaki problem se moze rijesiti uz snagu dvoje ljudi koji iskreno iznesu svoje misljenje, ono sto vam smeta i ono sto vam se dopada.

 

Recommended For You

About the Author: Neshvacena