Sačuvajte ovaj TEKST i čitajte ga kada pomislite da je sve KRENULO NAOPAKO !

Sačuvajte ovaj TEKST i čitajte ga kada pomislite da je sve KRENULO NAOPAKO !
Sačuvajte ovaj TEKST i čitajte ga kada pomislite da je sve KRENULO NAOPAKO !
Kroz život, uvijek treba da vjerujemo da u svemu ima makar zrno dobrog. Jednostavno je nemoguće da sve bude apsolutno crno i mračno. Potrebno je da se svakog dana probudimo sretni i zahvalni što smo živi i da se borimo.

BOL JE DIO ŽIVOTA

Bol je nešto što nas prati tokom cijelog života. Čim se rodimo, kroz odrastanje nas prati neka vrsta bola. Prolazimo kroz određene situacije sa kojima se prvi put susrećemo. Potrebno je da kroz život savladamo upravo tu mogućnost borbe sa bolom.

Sve što Vas je povrijedilo, sav bol iz prošlosti, ostavite iza sebe. Nakon toga, nastavite dalje sa osmijehom na licu i sa ponosom na svaku bol koju ste preživjeli.


SVE JE PRIVREMENO

Razmišljajte o tome na ovaj način. Svaki put kada pada kiša, nakon nekog vremena ona prestane. Svaki put kada se povrijedimo ili osjetimo bol, ta bol prestane u nekom trenutku.

Samim tim, morate shvatiti da je sve privremeno. Svaka patnja, svaka bol, sve teško kroz šta prođete, sve prođete. Na kraju, ostaju samo dobra ili loša sjećanja na to. Nažalost, ovo često zaboravljamo misleći da će nešto loše trajati zauvijek.

Moramo biti optimisti u svakom životnom trenutku. Ukoliko želimo da se izborimo s nečim, moramo vjerovati da smo sposobni i spremni na to.

Nastavak na sljedećoj strani…

Recommended For You

About the Author: Neshvacena