ŠARENI SAN SNOVA – 5 savjeta kako da Vam TULIPANI ostanu dugo SVJEŽI U VAZI

ŠARENI SAN SNOVA - 5 savjeta kako da Vam TULIPANI ostanu dugo SVJEŽI U VAZI

ŠARENI SAN SNOVA – 5 savjeta kako da Vam TULIPANI ostanu dugo SVJEŽI U VAZI

Tulipani kod ljudi imaju pozitivno dejstvo na ponašanje i psihu. Samim tim što stvara osjećaj sreće i zadovoljstva, on je odlična dekoracija za kuću. Omiljen je ukras u kućama, a jednostavan za održavanje. Neki ga smatraju  ŠARENI SAN SNOVA, baš zbog toga što dolazi u mnogim bojama.

Oni su jedan od podsjetnika da je proljeće došlo u naše bašte. Ukrašavaju naše bašte sa svojim šarenim prijateljima, ali pored toga i vaze u kućama.


U nastavku teksta ćemo Vam otkriti par trikova kako da ovaj prelijepi cvijet što duže bude svjež u vazama…

MLADI TULIPANI

Nemojte pasti u iskušenje da kupite tulipane koji su se potpuno otvorili. Radije izaberite one kojima je cvijet još uvijek neotvoren. Ukoliko želite da Vam potraje više od jednu noć onda se odlučite za neotvorene cvjetove. Tada će se ovi prelijepi cvjetovi otvarati nekoliko dana, a Vama će to biti dodatno vrijeme za uživanje u njima.

Međuti, ako uzgajate tulipane u svome dvorištu, ne berite one koji su procvjetali. Umjesto toga, važi isto pravilo za mlade tulipane. Potrudite se da ih isječete što bliže tlu.


VODA

Potrebno je da stabiljke kada ih kupite umotate u mokru krpu ili peškir. Tako će on dobiti više vlažnosti i trajaće duže dok ne dođete kući. Svaki trenutak koji je bez vode bliže je propadanju. Tako će ŠARENI SAN SNOVA duže potrajati.


ODREŽITE DNO 

Da bi ovaj cvijet ŠARENI SAN SNOVA duže trajao, odrežite mu dno pod uglom od 45 stepeni. Neka to bude barem pola centimetra odrezanog dna. To je način na koji je tulipan uzimati više vode i biti uvijek hranjen vodom. ŠARENI SAN SNOVA je savršen cvijet za Vaš dom.


UKLONITE VIŠAK LIŠĆA

Višak lišća na cvijetu će upijati vodu, i sa tim dovesti do bržeg propadanja. Zbog toga odrežite višak listova, kako bi cvijeće duže trajalo.

Ovo cvijeće je pravi ŠARENI SAN SNOVA, i zaista ćete uživati u njemu.

Ljubavna Adresa


Povezani članci:

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.

...

Recommended For You

About the Author: Neshvacena