SAVRŠEN JAPANSKI TRIK za uštedu NOVCA – Evo kako da Vam NOVČANIK uvijek bude PUN

SAVRŠEN JAPANSKI TRIK za uštedu NOVCA - Evo kako da Vam NOVČANIK uvijek bude PUN

SAVRŠEN JAPANSKI TRIK za uštedu NOVCA – Evo kako da Vam NOVČANIK uvijek bude PUN Ovaj savršen trik govori o promjeni loše navike suvišnog trošenja novca. Na taj način ćete uvijek imati novca za sve što Vam treba i novčanik će biti pun. U nastavku pročitajte koji je to savršen japanski trik za maksimalnu uštedu novca.

KAKEIBO NAČIN ŠTEDNJE

SAVRŠEN JAPANSKI TRIK

Ovaj način uštede novca ne podrazumjeva nikakvo odricanje svih radosti koje Vam pruža novac. Japanci su takvi da do detalja razvijaju načine kako racionalno rasporediti sve svoje resurse. Stoga su izuzetno pažljivi kada je riječ o trošenju novca.

Ovaj način štednje novca u prevodu znači “kućna knjiga troškova”. Ovaj metod je jednostavan način kako da uštedite što je više moguće novca. Pokazala se kao jako djelotvorna kod svih ljudi koji su je isprobali.

Kakeibo metod podrazumjeva to da se kod potrošača probudi svjest o troškovima. Na taj način, svaki potrošač bude svjestan koliko novca ima, kako ga je dobio i na koji način može potrošiti.

Zasniva se na tome da zapišete sve svoje prilive i odlive novca. Naučnici su dokazali da kada zapišemo nešto, lakše se fokusiramo na to kao važno. Tako shvatamo šta nam je prioritetnije i šta ni slučajno ne smijemo kupiti.

SAVRŠEN JAPANSKI TRIK

Ukoliko Vam je zaista stalo da pratite ovu metodu potrebno je da se zapitate nekoliko pitanja. Ta pitanja se zasnivaju na tome da shvatite koliko Vam je važno trošenje novca na nešto. Osim toga, pomaže Vam da uvidite da li će Vas kupovina neke stvari zaista usrećiti.

Kao što smo već spomenuli, kakeibo metod je jako koristan za sve neracionalne koji vole kupovinu. Stoga, nije na odmet nikome od nas pokušati krenuti ovom metodom.Ljubavna Adresa


Povezani članci:

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.

...

Recommended For You

About the Author: Neshvacena