VJEŽBATE LJETI? Ovo su 5 GREŠAKA koje narušavaju Vaše zdravlje

VJEŽBATE LJETI? Ovo su 5 GREŠAKA koje narušavaju Vaše zdravlje
VJEŽBATE LJETI? Ovo su 5 GREŠAKA koje narušavaju Vaše zdravlje

DEHIDRACIJA

Ljeti je potrebno mnogo više unositi tečnosti u sebe. Ukoliko se dovedete do manjka tečnosti, to dovodi do dehidracije i narušavanja zdravlja.

Potrebno je da se značajno fokusirate na to da unosite dovoljno tečnosti. Malo nepažnje i takva greška može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.


NE NANOŠENJE ZAŠTITNE KREME

Zaštitna krema je izuzetno važna ukoliko vježbate ljeti. Vašem tijelo je potrebna zaštita od svih negativnih uticaja i toplote. Ovo je jedna od najvećih grešaka koja itekako utiče na zdravstveno stanje.

Jako je važno da ukoliko vježbate ljeti, nanosite zaštitnu kremu i čuvate svoju kožu. Ipak ste sebi najvažniji i nema potrebe da sebe ugrozite zbog nečega. Prema sebi budite najodgovorniji i maksimalno zaštitite svoj organizam od svih negativnih uticaja.


VJEŽBANJE KAD JE NAJTOPLIJE

Nešto ubjedljivo najgore za organizam jeste vježbanje kada je jako mnogo toplo. Obratite pažnju da Vaši treninzi budu u trenucima kada su temperature u redu. Vježbanje kada je najtoplije dovodi do ozbiljnih problema u organizmu.

Na kraju krajeva, sebi ste najpreči i zbog toga treba da obratizte pažnju na kvalitetno vježbanje. Vježbanje dok je temperatura previsoka je rizična za svakoga od nas. Stoga, isplanirajte vrijeme kada želite da vježbate i neka taj period bude apsolutno kada treba.


LOŠI MATERIJALI ODJEĆE

Odjeća je ključna na treningu. Jako je važno da imate odjeću koja je od pamuka i puna elastina. Takva vrsta odjeće skuplja štetne materije i dozvoljava koži da diše.

Razmislite o tome kada budete željeli da trenirate u ljetnjem periodu.Neki trenuci jednostavno nisu stvoreni da se bavite treniranjem. Obratite pažnju na to koliko ste sebi važni i kakvih grešaka se itekako trebate čuvati.

 


ISTI INTENZITET TRENINGA KAO I ZIMI

Zimi i ljeti je nemoguće da bude isti intenzitet kao i isti učinak. Zbog toga, ukoliko krenete trenirati istim tempom kao zimi, to će Vas itekako koštati.

Ljeti se tijelo mnogo više znoji i nije potrebno mnogo opterećenja. Dok se ipak zimi treba pojačati intenzitet treninga za mnogo više nego ljeti.

Postoje određene cake koje Vam mogu značiti više od svega. Jako je važno da obratite pažnju na svoje zdravlje i sve ono što Vam odgovara, odnosno ne odgovara. Sebi ste na kraju krajeva ipak najpreči i ne treba da Vam bilo kakva ljepota tijela bude važnija.

Ljeti su mišići mnogo aktivniji i sam intenzitet vhežbanja ukoliko je isti kao zimi, dovodi do ozbiljnih problema. Prije nego se odlučite da trenirate preko ljeta, obratite pažnju na sve. Jako je važno da budete svjesni toga da postoji mnogo toga što bi Vas ugrozilo. Budite sebi najpreči i ne dozvolite nikome i ničemu da Vas sputava u Vašim ciljevima.

Ljubavna Adresa

Povezani članci:

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.

Recommended For You

About the Author: Neshvacena