ŽENA VODOLIJA: U njoj imate SVE, od VJERNE PRIJATELJICE do LJUBAVI vašeg života!

Imaju urođenu osobinu da uvijek prave velike stvari. To rijetko rade bez društva, jer za njih je najveća kazna da budu sami.

Bore se za dokazivanje svojih vrednosti. Vole slavu i pohvalu, ali mrze licemerje i nepoštenje.

Njih čovjek lako ubjedi u svoje stavove i oni ih prihvataju i za njih se bore kao za svoje. Zbog toga vrlo često drugi imaju više koristi od njihovog rada nego oni sami.

Žele da budu ispred svog vremena, ne zato što su snobovi, već zato što ovom smešnom vremenu nedostaje mašte.

Uvijek su tvrdoglavi, ali više iz principa da bi imali oko čega da se bore sa okolinom.

Rođeni idealisti, spremni da sve žrtvuju za ideju vodilju, iako vrlo tolerantni, ne pristaju da ih drugi vode. Sami biraju svoje puteve, dopuštajući svima slobodu izbora.

Sloboda i nezavisnost veoma su važne ovim ljudima. Vezuju se samo svojom voljom; nemoguće ih je vezivati formom i spoljašnjim, opšteprihvaćenim zakonima, jer su po pravilu iznad njih. Terati ih da žive „kao sav normalan“ svet, iluzorno je.

Malo je onih koji se po nesebičnosti mogu porediti s njima. Evidentne greške ne zatvaraju ih prema ljudima, zato što nisu sklone osuđivanju drugih i pored toga što Uranovom intuicijom jasno sagledavaju tuđe karaktere, vrline i mane.

Uslovno rečeno, mnogo je čudaka među Vodolijama. Utilitarizam im je stran, pa su u stanju da bez vidljivih razloga žrtvuju život za ideju opšteg dobra. Ne očekuju zahvalnost, ni slavu. Ovo su anonimni izvršitelji plemenitih djela. Nenadano pružaju pomoć kada to niko od njih ne očekuje, da bi se ubrzo potpuno povukli, ne dozvoljavajući izlive zahvalnosti.

 

 

 

Nastavak na sljedećoj strani…

Recommended For You

About the Author: Neshvacena