Žene su kao VINO, što STARIJE to BOLJE!

Savremeno društvo nametnulo je ženama danonoćnu brigu kako što duže da ostanu mlade, odnosno da izgledaju mlade. Starenje je prosto proglašeno nepristojnim, a ženama se neprekidno nameće da prva seda vlas ili prva bora predstavljaju zločin prema onima koji ih gledaju. 

U mladosti, žene se trude da zadovolje muškarce, često ostaju slomljenog srca ili nakon razvoda imaju osećaj da im je polomljen čitav život, previše značaja daju odnosima koje imaju sa muškarcima. U zrelim godinama nauče da doziraju svoje emocije i daju onoliko koliko i primaju, ne dozvoljavaju sebi “luksuz” da vole onoga ko njih ne voli.

U zrelim godinama, žena konačno prihvata svoje telo, počinje da ga voli bez obzira koji broj haljine nosi, nauči da istakne ono lepo i prikrije ono što smatra svojom manom, ne oblači se više da bi izgledala seksi drugima, da bi impresionirala bilo koga, već isključivo radi sebe.

Zrela žena zna da uputstva iz časopisa o tome kako treba da se opuste – kafa sa prijateljima, vino sa najboljim prijateljem, masaža, joga, meditacija, ćaskanje, uopšte ne moraju da ih opuste jer pravila, kao što znamo ne postoje. Nauče da se opuštaju same, ne koristeći tuđe, nametnute rituale, rade ono što im prija a ne ono što drugi kažu da im prija.

Život zaista počinje u četrdesetoj. Dotle samo vršimo istraživanje.

 

Nastavak na sljedećoj strani…

Recommended For You

About the Author: Neshvacena